• pic1
  • pic2
  • pic2
  • pic2
  • pic2
  • pic2
  • pic2
  • pic2
Matura za: 6 dni 21 godzin 3 minut 43 sekund
Do wakacji zostało już tylko 61 dni 
sukcesy uczniów
nasze projekty
nasi partnerzy
translate
41-902 Bytom, ul. Żeromskiego 26, tel: +48 32 2813841, sekretariat@zsgh.bytom.pl



plan lekcji


dziennik



Wycieczka zawodowa do Branżowej Szkoły II stopnia w Piekarach Śląskich28-04-2025 08:36:04
Żegnamy klasy maturalne, lecz niebawem również szkołę ukończą klasy trzecie szkoły Branżowej I stopnia w zawodzie Cukiernik i Kucharz. W trosce o ich dalszy etap edukacji zawodowej i możliwość zdobycia matury w dniu 24 kwietnia udaliśmy się z klasą 3C do Zespołu Szkół Techniczno-Zawodowych w Piekarach Śląskich do Branżowej szkole II stopnia. Jest to jedna z niewielu szkół w regionie, w której nasi uczniowie mogą podwyższyć kwalifikacje w swoim zawodzie. W szkole tej podczas Dnia Otwartego uczniowie poznali bazę szkoły, skorzystali z poczęstunków przygotowanych przez uczniów i pracodawców oraz zasięgnęli informacji u doradcy zawodowego szkoły. Nasze klasy w zawodzie Cukiernik mają możliwość na dalszym etapie edukacji ukończyć kolejny kierunek w zawodzie Technik technologii żywienia, a Kucharze w zawodzie Technik żywienia i usług gastronomicznych. Życzymy trafnie podejmowanych decyzji i Waszego rozwoju zawodowego.
Galeria
K. Gubała, I. Klębowska    
Wiosenna Akcja Sprzątania Miasta27-04-2025 18:45:39
Jak co roku w kwietniu włączamy się w obchody Międzynarodowego Dnia Ziemi poprzez proekologiczną inicjatywę sprzątania miasta. Akcja została zorganizowana przez Wydział Gospodarowania Odpadami Komunalnymi Urzędu Miejskiego w Bytomiu. Uczniowie z naszej szkoły (klasa 3U) wraz z uczniami z Technikum nr 4 im. Marii Skłodowskiej-Curie, wzięli udział w tej wiosennej akcji sprzątania miasta. Od organizatorów akcji otrzymaliśmy ochronne rękawice i worki na śmieci, które wykorzystaliśmy do uporządkowania głównie terenów zielonych wokół torowiska kolei wąskotorowej na trasie Bytom Karb-Sucha Góra. Dodatkową atrakcja dla uczestników była pełna wrażeń przejażdżka koleją wąskotorową.
Galeria
J. Komuda    
Nowe książki w bibliotece szkolnej25-04-2025 11:30:43
Serdecznie zapraszam do biblioteki szkolnej i wypożyczania nowych bestsellerów zakupionych w ramach Światowego Dnia Książki i Praw Autorskich, na podstawie Waszych propozycji wrzucanych do Skrzynki Zamówień Książkowych. Nowe książki będzie można wypożyczać już od przyszłego tygodnia w godzinach pracy biblioteki szkolnej.
Nauczyciel bibliotekarz    
Drodzy absolwenci‼️25-04-2025 07:43:15
Z okazji zakończenia Waszej pięcioletniej drogi w technikum pragnę złożyć Wam serdeczne gratulacje i wyrazy uznania. Dziękuję Wam za wszystkie lata wspólnej pracy, zaangażowania i budowania społeczności naszej szkoły. Wasze sukcesy – zarówno te duże, jak i te codzienne są dla nas źródłem dumy i satysfakcji.
To był czas intensywnego rozwoju, zdobywania wiedzy i umiejętności, ale także budowania przyjaźni i kształtowania charakterów. Życzę Wam, by to, czego nauczyliście się w naszej szkole, było solidnym fundamentem do dalszych działań – w życiu zawodowym i osobistym. Niech odwaga, determinacja i pasja towarzyszą Wam w realizacji marzeń, a każda podjęta decyzja prowadzi do spełnienia i satysfakcji.
Wszystkim absolwentom w imieniu własnym oraz wszystkich pracowników szkoły serdecznie gratuluję a tym, przed którymi jeszcze egzaminy życzę optymizmu i wiary w dążeniu do obranego celu.
Życzę Wam Powodzenia!
Dyrektor    
Wycieczka przedmiotowa klasy 1CK do restauracji Collina24-04-2025 12:38:53
W dniu 23 kwietnia 2025 r. uczniowie klasy 1CK wzięli udział w wycieczce przedmiotowej do restauracji Collina w Zbrosławicach. Celem wycieczki było poznanie pracy w gastronomii od kuchni oraz rozwijanie umiejętności praktycznych.
Na miejscu uczniowie mieli okazję własnoręcznie przygotować pizzę pod czujnym okiem prawdziwego pizzermena Kuby, który krok po kroku wprowadzał ich w tajniki włoskiej sztuki kulinarnej-od formowania ciasta, przez dobór składników, aż po pieczenie w piecu. Była to nie tylko świetna zabawa, ale i okazja do nauki o zasadach zdrowego żywienia oraz pracy zespołowej.
Następnie uczestnicy wycieczki poznali tajniki parzenia kawy. Pod czujnym okiem baristki Angeliki dowiedzieli się, jak działa ekspres do kawy, czym różnią się poszczególne rodzaje kawy oraz jak poprawnie przygotować cappuccino. Uczniowie mogli samodzielnie zaparzyć swoją kawę, co sprawiło im wiele radości.
Wycieczka była bardzo udana - uczniowie wrócili pełni wrażeń, nowych doświadczeń i z uśmiechem na twarzach. Dziękujemy właścicielom oraz obsłudze restauracji Coliina za ciepłe przyjęcie i inspirującą lekcję gastronomii.
Galeria
M. Respondek    
Więcej newsów...
..:: Zdjęcia klasowe - aktualizacja - 21-04-2025
..:: Ranking średnich ocen i frekwencji klasa maturalnych - 23-04-2025
..:: Rozpoczęcie stażu zagranicznego uczniów ZSGH Bytom na Teneryfie w ramach programu Erasmus+ - 22-04-2025
..:: Oferta pracy weekendowej lub wakacyjnej dla osób pełnoletnich - 22-04-2025
..:: Światowy Dzień Książki i Praw Autorskich - 22-04-2025
..:: Zakończenie roku klas programowo najwyższych - 21-04-2025
..:: Eko Piknik w Świerklańcu - 19-04-2025
Wyszukiwanie:
aktualna galeria
spacer po ZSGH
strona zawodowa
gazetka zsgh
office 365
english films
hotspot zsgh
certyfikaty
biuletyn
rodo
twoje ip
52.14.210.44
 Copyright® ZSGH Bytom
 Design by Olin
Od 1 listopada 2004 stronę odwiedzano 45483726 razy.
Obecnie: 19 gości online 
wróć do górę
Loading...