W dniu 26.02.2019r. odbyły się kolejne smaczne warsztaty z udziałem Pani dietetyk Oliwi Płaczek z Śląskiej Wyższej Szkoły Medycznej. Tym razem uczniowie z klasy 1C grupa cukierników po części mogła odpocząć od cotygodniowych wyrobów cukierniczych, gościnnie uczestniczyli uczniowie z klasy 3C oraz 1T2. Tematem warsztatów były pożywne śniadania na w postaci słodkiej i słonej, które stanowią najważniejszy posiłek w ciągu całego dnia. Uczniowie przygotowali pożywne śniadania w postaci owsianki na bazie mleka lub wody z bogatym uzupełnieniem owoców krajowych, tropikalnych, orzechów, czekolady i syropu z agawy oraz w postaci słonej aromatycznej grzanki z pastą z koziego sera, pieczonej papryki, guacamole z dodatkiem rzodkiewki z jajkiem sadzonym i pomidorkami na maśle, a na rozgrzanie zielona herbata z imbirem. Było smacznie, zdrowo i kolorowo :)